Ajută un copil să meargă la școală

Proiectul "Ajută un copil să meargă la școală" este o inițiativă caritabilă derulată începând cu anul 2012 de Rotary Club București în parteneriat cu cluburi Rotary locale din zonele vizate. Scopul proiectului este de a sprijini copiii din familii defavorizate să meargă la școală prin donarea de rechizite, ghiozdane, îmbrăcăminte și încălțăminte.

Despre proiect

În fiecare an, proiectul se desfășoară într-o nouă localitate din România unde există o nevoie identificată de sprijinire a copiilor pentru a merge la școală în condiții decente. Până în prezent au fost susținute comunități din județele Tulcea, Galați, Vaslui, Neamț, Alba, Prahova, Bacău, Iași, Brăila, Teleorman și municipiul Chișinău din Republica Moldova.

Proiectul este coordonat de Rotary Club București și se bazează atât pe donații în bani, cât și în produse precum rechizite, ghiozdane, îmbrăcăminte și încălțăminte pentru copii din partea companiilor și persoanelor fizice. Ajutoarele sunt direcționate către școlile din localitățile selectate și distribuite copiilor care provin din familii nevoiașe.

Inițiativa urmărește să ofere copiilor defavorizați posibilitatea de a merge la școală și de a avea acces la educație, pentru a le îmbunătăți șansele de a ieși din sărăcie și a se integra social.